22 Μαρτίου 2012

Gnocchi με πέστο φασκόμηλο

Βαρεθήκατε τα ζυμαρικά; Τα νιόκι (gnocchi) αποτελούν μια τέλεια εναλλακτική, αφού μπορούν να συνδυαστούν με ότι σάλτσα μπορούμε να φανταστούμε. Τα νιόκι είναι ιταλικά ζυμαρικά φτιαγμένα από πατάτα και αλεύρι. Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλές παραλλαγές, με αβγό, τυρί, σπανάκι κτλ. Τα νιόκι θα τα βρείτε έτοιμα στα ψυγεία μεγάλων σουπερ-μάρκετ και delicatessen ή μπορείτε να δοκιμάσετε να τα ετοιμάσετε μόνοι σας!
Νιόκι με πέστο φασκόμηλο, Gnocchi with sage pesto
© Cooking etc.
Υλικά για 2 άτομα:
1 πακέτο φρέσκα gnocchi
20 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
50 γρ. κάσιους
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια μυρώνια
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
ελαιόλαδο (περίπου 1 φλυτζάνι)
αλάτι - πιπέρι
Βάζουμε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό στη φωτιά. Μέχρι να βράσει το νερό μπορούμε να ετοιμάσουμε το πέστο.

Ψιλοκόβουμε στο multi τα κάσιους με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα μυρώνια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα νιόκι και τα βράζουμε για 3 λεπτά περίπου. Τα νιόκι θα είναι έτοιμα μόλις ανέβουν στην επίφανεια του νερού και επιπλέουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως. Για το σερβίρισμα, βάζουμε μια κουταλιά πέστο στο πιάτο και το απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε τα νιόκι και περιχύνουμε με πέστο και λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Αν μας περισσέψει πέστο μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα βάζακι καλύπτοντας με ελαιόλαδο.

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου τα gnocchi και θα ανεβάσω τη συνταγή!

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Έχω πάει σε αρκετά Σ/Μ, αλλά νιόκι δεν έχω καταφέρει να βρω ακόμα! Και θέλω τόσο πολύ να τα δοκιμάσω!!!
    Ωραία παραλλαγή, δροσερή και ανοιξιάτικη!

    ΥΓ. Θα σου πρότεινα να βγάλεις τη λεκτική επαλήθευση! Είναι κάπως κουραστική και επί της ουσίας δεν προσφέρει κάτι. Η Κική από τη Μικρή Κουζίνα έχει δώσει αναλυτικές οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη! Για νιόκι ξέρω να σου πω στο κέντρο της Αθήνας καταστήματα. Έχω βρει στην "Αγροτική Γωνιά" (1 υποκατάστημα Χαρ.Τρικούπη κοντά στην Ακαδημίας και άλλο 1 στη Σόλωνος ψηλά στο Κολωνάκι) και στο ΑΒ Βασιλόπουλος delicatessen στη Σταδίου. Φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλα. Όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί να βοηθήσει.

      Για τη λεκτική επαλήθευση ούτε που το ήξερα ότι το βγάζει. Μόλις βρω χρόνο θα κοιτάξω τις οδηγίες να τη βγάλω. Σ' ευχαριστώ που μου το είπες!

      Διαγραφή
    2. Ερμιονάκι στα ψυγεία ειναι βρε τα νιόκι στα φρέσκα ζυμαρικά.
      Πέρσι ειχαν όλα τα σουπερμαρκετ τοσο πολύ μας έπιασε η κρίση?
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι γι αυτο το πιάτο, λατρεύω το φασκόμηλο και εδώ το χρησιμοποιούν πολύ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πάρα πολύ!!!Φοβερή εμφάνιση!!!Θα κοιτάξω στο Σ/Μ οπωσδήποτε να βρω νιοκι!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να' σαι καλά βρε Ελένη! Περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. και τι δεν θα δινα να ειχα λιγο τωρα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Δοκίμασέ το! Είναι πραγματικά εύκολο και γρήγορο!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα! Πραγματικά κάτι το ξεχωριστό! Και θαα δοκιμαστεί το συντομότερο! Πολύ όμορφο μπλογκ παρεπιμπτόντως! καλώς σε βρηκα :)
    όσο για τα νιόκι.. είναι πανευκολα ...αρκέι να τους πάρεις τον αέρα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή