© Cooking etc. |
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα όλα τα υλικά. Για τη βινεγκρέτ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα ακριβώς πριν τη σερβίρουμε, όχι νωρίτερα. | Υλικά: 3 πατάτες μέτριες 1/4 ματσάκι μυρώνια 1/4 ματσάκι κάρδαμο 2 φρέσκα κρεμμύδια 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 6-7 ντοματίνια 2-3 ραπανάκια 1 μικρή πράσινη πιπεριά
Για τη βινεγκρέτ:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα μισού λεμονιού
χυμό 1 λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι (ή συκόμελο ή πετιμέζι)
αλάτι-πιπέρι
|
Καλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω το έθεσες πολύ σωστά, όλο χρώματα και αρώματα είναι αυτή η σαλάτα! Έχει πολλές και ενδιαφέρουσες προσθήκες -ραπανάκια και μυρώνια- και μ' αρέσει που δεν την έχεις "λούσει" με μαγιονέζα αλλά με μια ωραιότατη βινεγκρέτ!
Πολύ όμορφη και ελαφριά σαλάτα, ότι πρέπει για το καλωσόρισμα της Άνοιξης!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μουστάρδα και το πετιμέζι στη βινεγκρέτ είναι όλα τα λεφτά !
Και πολύ όμορφη! Χαίρεσαι να την βλέπεις!
Καταπληκτική μου αρέσει πολύ!!!Εχει ωραία χρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφή