© Cooking etc. |
Βράζουμε την πατάτα, την ξεφλουδίζουμε, την περνάμε από το μύλο λαχανικών να την κάνουμε πουρέ. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες. Τις αλατίζουμε καλά κι από τις δύο πλευρές. Τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτάκια, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 200C. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι, τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 15-20 λεπτάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσοχή μην μας αρπάξουν! Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει και το στίβουμε καλά. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα καρύδια, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, το λάδι, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μίγμα και το ψωμί στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια κρέμα. |
Υλικά για 4 άτομα:
4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. καρυδόψιχα 4 σκελίδες σκόρδο 1 μικρό κρεμμύδι 1 μεγάλη πατάτα 20 φύλλα δυόσμος ή μέντα 70ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο αλάτι-πιπέρι Για το dressing: 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι 1/2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι 1 κ.σ. πετιμέζι (ή μέλι) αλάτι-πιπέρι |
Για να φτιάξουμε τα μιλφέιγ, βάζουμε στο πιάτο μια φέτα μελιτζάνας, περνάμε ένα στρώμα της γέμισης, βάζουμε άλλη μια φέτα μελιτζάνας κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό ύψος. Περιχύνουμε με το dressing και είναι έτοιμο!
Εναλλακτικά: Μπορούμε με την ίδια συνταγή να φτιάξουμε ρολά μελιτζάνας. Η διαφορά είναι ότι κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Βάζουμε 1-2 κουταλάκια της κρέμας στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας, τυλίγουμε σφιχτά και είναι έτοιμα τα ρολά!
© Cooking etc. |
© Cooking etc. |
καλημερααααααα....φαίνεται πολύ λαχταριστό!!!καλή εβδομάδα να έχεις!!!!!!φιλιααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια πρόταση, η κρέμα καρυδιού μοιάζει με την σκορδαλιά που φτιάχνουμε στο πατρικό μου, τα ρολάκια τέλεια για πάρτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ. Τα ρολάκια είναι ό,τι πρέπει για μπουφέ αλλά και για fingerfood με φίλους στο σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, είναι υπέροχα!!!Η κρέμα καρυδιού καταπληκτική!Καλή εβδομάδα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ελένη. Καλή εβδομάδα και σε 'σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ καλή η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η παρουσίαση εξαιρετική!
Η μελιτζάνα που την αγαπώ πολύ φαντάζομαι οτι δένει τέλεια με το καρύδι! Το ένα είναι μαλακό και λιώνει στο στόμα και το άλλο κάνει κρίτσι κρίτσι! Μου αρέσει η αντίθεση!
Φιλιά, πάντα τέτοια έξυπνα πιάτα να φτιάχνεις!
Χρυσαυγή σ' ευχαριστώ πολύ!Να τη δοκιμάσεις και να μου πεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και από μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις "σκόνταψα" στο blog σου και έχω ενθουσιαστεί! Πολύ όμορφο και προσεγμένο! Ωραία δομή και χρωματικές επιλογές, μπράβο σου!
Η συνταγή σου εξαιρετική!! Ομολογώ ότι δεν πολυσυμπαθώ τη μελιτζάνα, αλλά με αυτή την παρουσίαση φαίνεται πολύ θελκτική!
Θα τα λέμε από εδώ και πέρα λοιπόν!
Καλώς ήρθες λοιπόν! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ελπίζω με αυτή τη συνταγή να συμπαθήσεις τη μελιτζάνα! Καλή σου μέρα!
Διαγραφή