1 φλ. φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κουκουνάρια
4 κ.σ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
| Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τις περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέυουμε καλά προκειμένου να λαδωθούν όλες οι πατάτες. Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 20 λεπτάκια στους 200C. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το σκόδρο και τα χτυπάμε στο multi μαζί με τα κουκουνάρια και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε μια κυκλική βάση που να χωράει στο ταψί μας. Με πινέλο αλείφουμε με λάδι το ταψί και το αλευρώνουμε λιγάκι. Μεταφέρουμε τη βάση της ζύμης στο ταψί. Απλώνουμε το πέστο βασιλικού στη βάση της πίτσας, περνάμε μια στρώση με τις πατάτες, προσθέτουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε την πίτσα στους 200C. Την βγάζουμε από το φούρνο μόλις το κάτω μέρος της βάσης έχει πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. |
© Cooking etc. |
© Cooking etc. |
© Cooking etc. |
Μμμμμμ.... φαίνεται τέλεια!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαβ/κο!!!
Ναι βγήκε πολύ νόστιμή! Καλό σαββατοκύριακο και σε σένα!
ΔιαγραφήΠολύ διαφορετική πίτσα! Τέλεια για χορτοφάγους και νηστεύοντες! Και με την πατατούλα αναμφίβολα θα είναι πολύ χορταστική! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ερμιόνη! Με τόσους υδατάνθρακες φυσικά και χορταίνεις! Καλή σου μέρα!
ΔιαγραφήΥπέροχη!Ωραίος συνδυασμός υλικών!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!
Διαγραφή