10 Φεβρουαρίου 2012

Βασική ζύμη για πίτσα

Η συνταγή είναι για μια μεγάλη πίτσα (10 κομμάτια).

Σ' 'ενα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε τη μαγιά με το νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες.


Βάζουμε το αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια, κάνουμε μια μικρή λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε νερό με τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι. Σιγά, σιγά τα αναμειγνύουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπωλ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 1/2 με 2 ώρες.

Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε τη ζύμη και την πιέζουμε με την παλάμη μας. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη την ανοίγουμε φτιάχνοντας μια στρογγυλή βάση.

Την μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα/ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά και την έχουμε αλευρώσει λίγο και βάζουμε ότι υλικά χρειαζόμαστε από πάνω.

Την ψήνουμε στο 200C βαθμούς έως ότου η βάση της από κάτω να πάρει ένα ελαφρά καφέ χρώμα.


250 γρ. αλεύρι
175ml ζεστό νερό
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου