16 Φεβρουαρίου 2012

Σάλτσα χαρίσα


Η χαρίσα είναι μια καυτερή σάλτσα που συναντάται κυρίως στην κουζίνα της Βόρειας Αφρικής (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία).

Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε κους-κους, σούπες, ζυμαρικά, κρεατικά, ψάρια, αλλά και σαν ντιπ σε συνδυασμό με γιαούρτι ή μαγιονέζα.


Μουλιάζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό για 30'. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια.

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο multi ή στο γουδί και είναι έτοιμη η σάλτσα!

Την φυλάμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο και προσθέτουμε στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο για να διατηρείται φρέσκια. Έτσι, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για περισσότερο από ένα μήνα




Pul Biber
10-12 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου