Η χαρίσα είναι μια καυτερή σάλτσα που συναντάται κυρίως στην κουζίνα της Βόρειας Αφρικής (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία).
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε κους-κους, σούπες, ζυμαρικά, κρεατικά, ψάρια, αλλά και σαν ντιπ σε συνδυασμό με γιαούρτι ή μαγιονέζα. Μουλιάζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό για 30'. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο multi ή στο γουδί και είναι έτοιμη η σάλτσα! Την φυλάμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο και προσθέτουμε στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο για να διατηρείται φρέσκια. Έτσι, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για περισσότερο από ένα μήνα |
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου