Big Fat Cook |
(Πηγή: Food Timeline)
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, (τη ζάχαρη), το βούτυρο και το αβγό χρησιμοποιώντας είτε με τα χέρια, είτε στην κουζινομηχανή με τον ειδικό γάντζο για ζύμες, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να πάρουν κοκκώδη υφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Σκεπάζουμε καλά τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε. | Υλικά για 1 βάση τάρτας:
250 γρ. αλεύρι
125 gr.βούτυρο
1 αβγό
1/2 κ.γ. αλάτι
40 ml κρύο νερό
1 κ.γ. ζάχαρη (αν πρόκειται να φτιάξεται γλυκιά τάρτα)
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου