13 Φεβρουαρίου 2012

Παπαρδέλες με κιμά σόγιας, βασιλικό και ξινομυζήθρα

Αυτή η συνταγή βγήκε από το πουθενά. Εκεί που νόμιζα ότι δεν είχα τίποτα να μαγειρέψω, βλέπω το βασιλικό και ξεκινάω χωρίς να ξέρω τι θα βγει. Ε λοιπόν βγήκε μια πεντανόστιμη σκορδάτη μακαρονάδα με πολύ διακριτική την παρουσία του βασιλικού και την ξινομυζήθρα να μας βγάζει από τα συνηθισμένα.
Penguin says feed me
Υλικά για 4 άτομα: 
1 πακέτο παπαρδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
250 γρ. κιμά σόγιας
20 φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 κ.σ. κουκουνάρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ξινομυζήθρα
1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κ.σ. λευκό κρασί



Σ' 'ενα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε νερό, προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμος, σουρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σκόρδο.
Πολτοποιούμε στο multi ή στο γουδοχέρι τη μισή πιπεριά, το μισό κρεμμύδι, το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πέστο.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι, τη μισή πιπεριά και τον κιμά σόγιας και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πολτό τομάτας διαλυμένο με λίγο νερό.

Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το πέστο που έχουμε ετοιμάσει, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος βάζουμε την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τις παπαρδέλες που έχουμε βράσει σε καλά αλατισμένο νερό για 7', ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε κατευθείαν!

Επειδή εμένα μου αρέσει το σκόρδο πολύ έβαλα 6 σκελίδες αν θυμάμαι καλά και βγήκε πολύ ωραία. Οπότε διαμορφώστε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας.


ΥΓ: Η φωτογραφία είναι αρκετά κοντινή στη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου