13 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνική κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος"

Η συνάντηση έγινε υπό βροχή. Έξω από τις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη. Είναι τα μέλη της ομάδας άνεργων εθελοντών «ο Άλλος Άνθρωπος» που προσφέρουν καθημερινά σε πλατείες, και όχι μόνον, «κοινωνική κουζίνα» με συνταγή ανθρωπιάς και πολύ δόση αγάπης. Μαγειρεύουν για τους απόρους μαζί με τους απόρους και αυτό είναι που τους κάνει να διαφέρουν από άλλες ανάλογες κινήσεις.
Ο άλλος άνθρωπος
Όπως λέει στο ΑΜΠΑ η νεαρή Καλλιόπη «η δύναμη της αλληλεγγύης αποτελεί το σημαντικότερο ίσως όπλο για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την κρίση όλοι μαζί».

Κάθε Κυριακή, οι νέοι της ομάδας «ο Άλλος Άνθρωπος» μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν φαγητό στην Πλατεία Συντάγματος. Τις Δευτέρες επισκέπτονται τις προσφυγικές πολυκατοικίες, στην Αλεξάνδρας, μετά έχει σειρά η Πλατεία Κουμουνδούρου...
Εμπνευστές και πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας είναι νέοι άνεργοι.

«Ο άλλος άνθρωπος» έχει ανάγκη από τρόφιμα, αλλά και από φαγητό, που περισσεύει σε εστιατόρια, ή έτοιμο μαγειρεμένο σε σπίτι. Οι άνθρωποι του Άλλου Ανθρώπου αναλαμβάνουν τη μοιρασιά όπου υπάρχει ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να συνδράμουν, μπορούν να απευθύνονται στο oallosanthropos.blogspot.com.

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή (6 Φεβρουαρίου 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου