Λαχταριστά σοκολατένια cookies με ολόκληρα κομμάτια λευκής σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα. Θάνατος.
Story cooking |
Υλικά για 50 cookies:
225 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
400 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (ή 2 δόσεις βανίλια)
250 γρ. αλεύρι
65 γρ. κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
300 γρ. λευκή σοκολάτα (τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια) |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα(αν έχουμε κουζινομηχανή καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τον αναδευτήρα k). Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας και μετά τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπωλ έχουμε ανακατέψει καλά το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Στο τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας (σηκώνοντας το μείγμα από τα άκρα του μπωλ και "διπλώντάς" το προς το κέντρο φροντίζουμε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα).
Σε βουτυρωμένο ταψί(ά) (μπορούμε να ψήνουμε σε 2 ταυτόχρονα) βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές δόσεις για να φτιάξουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί το μείγμα μόλις ζεσταθεί θα απλώσει πολύ, αφού η τελική του μορφή θα είναι επίπεδη. Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 τουλάχιστον λεπτά προτού τα βγάλουμε από το ταψί και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα ή σε λαδόκολλα για να κρυώσουν τελείως. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη δόση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου