13 Φεβρουαρίου 2012

Μικρά και ενδιαφέροντα για το φαγητό

Τα ενδιαφέροντα και παράξενα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για το φαγητό επιστρέφουν και πάλι για το 2012! Βρήκαμε μαζί συγκεντρωμένα τα πιο, πραγματικά, ενδιαφέροντα και παράξενα στοιχεία που έχετε διαβάσει!

www.masonandtaylor.co.uk
  1. Το ανθρακούχο ποτό «7-UP» πήρε το όνομα του από δύο σημεία. Το «7» επειδή τα αρχικά δοχεία χωρούσαν 7 ounces (200 γρ. περίπου) και το «Up» από την κατεύθυνση των φυσαλίδων που πάνε προς τα πάνω.
  2. Η Κέτσαπ δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο, όχι προϊόν για το φαγητό.
  3. Ο αριθμός 57 στο μπουκάλι κέτσαπ «Heinz» αντιπροσωπεύει τον αριθμό ποικιλιών από πίκλες που είχε κάποτε η εταιρεία.
  4. Το πρώτο προϊόν στο οποίο χρησιμοποιήθηκε barcode ήταν οι τσίχλες Wrigley’s.
  5. Μια εταιρεία στην Ταϊβάν κάνει σερβίτσια από σιτάρι, ώστε να μπορείτε να φάτε μέχρι και το πιάτο σας!
  6. Ο μέσος Αμερικανός / Καναδός πίνει περίπου 600 αναψυκτικά το χρόνο.
  7. Το να μασάτε τσίχλα ενώ καθαρίζετε κρεμμύδια θα σας βοηθήσει ώστε να κρατήσετε μακριά τα δάκρυα, που προκαλεί το ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού.
  8. Μυρίζοντας τις μπανάνες ή τα πράσινα μήλα (μυρίζοντας όχι, τρώγοντας) θα μπορέσετε να χάσετε βάρος!
  9. Οι Αμερικανοί τρώνε, κατά μέσο όρο, 18 στρέμματα πίτσας κάθε μέρα.
  10. Το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο βρίσκεται στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.
  11. Η μόνη τροφή που δεν χαλάει είναι το μέλι.
  12. Το μοσχοκάρυδο είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες αν χορηγηθεί με ενδοφλέβια ένεση.
  13. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα από 7 δις δολάρια ετησίως για σοκολάτες.
  14. Το παγωτό έχει κινέζικη προέλευση.
  15. Η πιο παλαιά συνταγή στον κόσμο, που μας έχει γίνει γνωστή, είναι αυτή για την μπίρα.
Από το www.sigmalive.com (22-1-2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου